Citizen - Eco Drive of Automatic?

Citizen duikhorloges worden gemaakt voor iedereen die zich verbonden voelt met de duiksport en graag een extreem stof & waterdicht horloge draagt. Of je nu een fanatieke duiker bent die het horloge actief gebruikt tijdens het duiken of je vindt het gewoon een heel mooi kwaliteitshorloge een Citizen duikhorloge herken je direct.

Veel horloges zijn voorzien van een batterij, helaas gaat een batterij maar 2 of drie jaar mee en zal dan vervangen moeten worden. Dat is bij een duikhorloge anders dan bij een normaal horloge omdat een Citizen 200 meter waterdicht is en na de batterijwissel afgeperst moet worden om zeker te zijn dat er geen water in lekt. Dit kost iedere keer geld en tijd. Gelukkig heeft Citizen twee perfecte oplossingen voor dit probleem. Ze maken gebruik van een Eco Drive of een Automatisch uurwerk waarbij geen batterij gebruikt wordt die dus ook niet gewisseld hoeft te worden.

Wij leggen je graag uit wat de verschillen zijn tussen Eco-Drive en Automatic zodat je de juiste keuze maakt wanneer je en Citizen horloge wilt kopen.

Citizen Eco Drive

Zowel Citizen Eco-Drive als de Automatic modellen worden geprezen vanwege hun positieve bijdrage aan het milieu.

Een Eco-Drive duikhorloge heeft een uurwerk waarbij de accu opgeladen wordt door licht dat via de wijzerplaat opgevangen wordt. Een Eco-Drive kan tot wel 720 dagen energie opslaan en is speciaal ontworpen om bij elke lichtsoort, hoe zwak ook, de energie te produceren die het horloge nodig heeft.

Duisternis is geen probleem voor het Citizen Eco-Drive duikhorloge. Eco-Drive horloges blijven meer dan zes maanden doorlopen wanneer ze volledig opgeladen zijn, zelfs wanneer het aardedonker is. Dankzij zijn energiebesparende functie maakt Citizen zelfs horloges die tot zeven jaar zonder licht kunnen functioneren.

Citizen Automatic

Het grote verschil tussen de Citizen Eco-Drive en Automatic is de manier van opladen. Een Citizen Automatic duikhorloge laadt zichzelf op doormiddel van een draaiend gewicht, in beweging gebracht door beweging van de pols. De Citizen Automatic staat ook wel bekend als “zelf-opwindend”. Nooit meer een batterij of accu vervangen, dit type uurwerk kan vele decennia meegaan. Houdt er bij een Automatic rekening mee dat deze regelmatig gedragen moet worden, zodat hij zichzelf op kan blijven winden. Wanneer een Citizen automatic regelmatig gedragen wordt, vereist dit type horloge minimaal onderhoud.

Automatic of Eco-Drive?

Bedenk voordat je de keuze maakt hoe vaak je het horloge gaat dragen. Wanneer je het horloge regelmatig draagt, zijn beide opties mogelijk. Wanneer het horloge minder vaak gedragen wordt, houdt er rekening mee dat een Citizen Automatic wellicht eerst tijd nodig heeft om zichzelf op te winden door middel van beweging.

De keuze voor een automatic of eco-drive zal niet alleen gemaakt worden aan de hand van het uurwerk maar ook aan de uitstraling van het model. 

Wil je meer weten over welk Citizen duikhorloge het beste bij jou past? Kom eens langs in onze duikwinkel in 's-Hertogenbosch. Onze duikspecialisten vertellen je graag nog meer over welk Citizen duikhorloge het beste bij jou past. Wij hebben veel duikhorloges op voorraad, zodat je bij Herman Lieven altijd kunt slagen.