Duiktas met of zonder wielen?

Of je nu een hobby of professionele duiker bent, het zal je niet ontgaan zijn dat je als duiker veel materiaal nodig hebt om een comfortabele duik te maken. Een duiktas is dan ook de ideale oplossing om je duikspullen mee te vervoeren, maar wat is nu het belangrijke verschil tussen een duiktas met of zonder wielen? Welke tas het beste bij jou past is afhankelijk van hoe je de duiktas gaat gebruiken.

Duiktas met wielen

De duiktas met wielen biedt het meeste comfort of je nu in eigen land duikt of wanneer je jouw uitrusting mee wil nemen op reis. De duiktas met wielen bespaart je energie en is te leveren met verschillende opties, zoals een telescopisch handvat of schouderbanden, waardoor hij multifunctioneel te gebruiken is. De duiktas is zeer compact op te vouwen, zodat je hem makkelijk op kan bergen. Hou er rekening mee dat niet iedere duiktas hetzelfde type wielen heeft. Wanneer je een duiktas met wielen kiest, ga na op welke ondergronden jij jouw duiktas het meeste gebruikt en laat je adviseren door een duikspecialist, zodat je een duiktas kiest die aan jouw behoefte voldoet.

Duiktas zonder wielen

De duiktas zonder wielen is vaak een tas van kleiner formaat. Wanneer je lichtere of weinig materialen wil vervoeren is dit een ideale tas. De duiktas zonder wielen is in verschillende aantal liters te krijgen en kan hierdoor ook dienen als handbagage tas voor wanneer je op reis gaat. De tas is in de meeste gevallen lichter dan een tas met wielen waardoor hij minder gewicht inneemt bij het vliegen. Dit is ook de reden dat sommige duikers bewust kiezen voor een hele grote duiktas maar dan zonder de wielen (het gewicht).

Deze duiktassen zijn ook verkrijgbaar als waterdichte duiktas waardoor je nooit lekwater in je auto krijgt.

Tips bij aankoop van een duiktas

Ga na hoe jij je duiktas gaat gebruiken. Welke duikmaterialen wil je erin vervoeren en hoeveel gewicht wil je meenemen in de tas. Verwacht je veel te lopen met de duiktas dan zijn wielen heel prettig, je kunt de tas dan als een rolkoffer meetrekken. Ga je de duiktas ook gebruiken voor vakanties zonder duiken? Kies dan voor een wat betere kwaliteit duiktas die sterker en duurzamer is.

Wil je natte duikuitrusting in de tas doen maar mag het niet lekken in je auto? Kies dan een waterdichte duiktas, deze zijn met en zonder wielen verkrijgbaar in vele maten.

Een duiktas met wielen is het meest comfortabel, waardoor je alle energie behoudt om een prettige duik te maken. Zo'n duiktas ligt dan wel hoger in prijs dan de tas zonder wielen, maar je kan in deze duiktas wel al je duikmaterialen kwijt. Bedenk wel dat wielen het best werken op asfalt of een andere gladde ondergrond. Loop je veel door zand of grind dan is een duiktas zonder wielen die je draagt wellicht een betere keuze.

Wil je meer weten over welke duiktas het beste bij jou past? Kom eens langs in onze duikwinkel in Den Bosch. Onze duikspecialisten vertellen je graag nog meer over welke duiktas het beste bij jou past. Wij hebben veel duiktassen op voorraad zodat je bij Herman Lieven altijd kunt slagen.