• Gratis verzending vanaf €60
 • 30 dagen geld retour
 • 1000m2 winkel
 • Zeer goed bereikbaar

Citizen Promaster Marine - Automatic - Titanium - NY0100-50

Artikelnummer
NY0100-50XE
Vanaf € 359,00 Normale prijs € 479,00
 •  Laagste prijs garantie
 •  Gratis verzenden >60 euro
 •  30 dagen bedenktijd
 •  1000m2 winkel in 's-Hertogenbosch
Omschrijving
Citizen Promaster Titanium Automatic NY0100-50XE 200 meter heren. Een draaiend gewicht, in beweging gebracht door beweging van de pols, windt de veer-ton op via de tandwieltrein van een mechanisch horloge-uurwerk. Er is sprake van eenrichting en tweerichtings opwindrotoren, afhankelijk van het gebruikte type tandwieltrein. Automatic staat ook wel bekend als “zelf-opwindend”. Nooit meer een batterij of accu vervangen, dit type uurwerk kan vele decennia meegaan.

Eigenschappen van dit Citizen Duikhorloge:
 • ISO6425 gecertificeerd
 • Super titanium behuizing
 • Kristal glas
 • Groene wijzerplaat
 • Super titanium band
 • Groen / Zilver draairing
 • Linkerkroon zorgt voor extra bescherming
 • 200 meter waterdicht
Voor wie is dit horloge gemaakt?
Citizen heeft de NY0100-50XE Automatic ontworpen voor iedereen die zich verbonden voelt met de duiksport en graag een extreem stof & waterdicht horloge draagt. Dit horloge heeft een echte duikers uitstraling, dat iedere duiker direct herkend. Het Automatic uurwerk zorgt ervoor dat je geen batterijwissels meer hoeft te laten uitvoeren. Al met al een uurwerk met een stoer en sportief uiterlijk. Het uurwerk is voorzien van een datum & dag aanduiding in de wijzerplaat.

Citizen Automatic
Een draaiend gewicht, in beweging gebracht door beweging van de pols, windt de veer-ton op via de tandwieltrein van een mechanisch horloge-uurwerk. Er is sprake van eenrichting en tweerichtings opwindrotoren, afhankelijk van het gebruikte type tandwieltrein.
 
Meer info over Automatic uurwerk
De zus van mechanisch uurwerk, automatische horloges (ook bekend als zelf opwindend) zijn op dezelfde manier ontworpen rond een drijfveer. Het verschil ligt in hoe de energie wordt afgeleid - automatische horloges worden aangedreven door de natuurlijke beweging van de pols van de drager. Regelmatig gedragen, vereist dit type horloge minimaal onderhoud. Een Automatic uurwerk was het hersenkind van John Harwood in 1920 - geboren uit een behoefte om een horloge dat niet kreupel zou worden door stof of vuil of dat vast zou komen te zitten in het wikkelsysteem. Nieuwe technologie bracht in 1931 de interne beweging naar een ander niveau, ontworpen rond een ingenieus eeuwigdurend rotorsysteem. Tot op de dag van vandaag blijft de automatische techniek bijna onveranderd in vergelijking tot het niveau van 1931. Koop een Citizen Automatic uurwerk en ervaar het gemak en comfort van deze techniek.

Wat zit er in de verpakking? 
 • Horloge Citizen model NY0100-50XE
 • Luxe cadeau verpakking duikfles
 • Handleiding Engelstalig 
 • Verkorte handleiding Nederlandstalig
 • Citizen garantie boekje
Wat is Super Titanium?

Een materiaal exclusief voor CITIZEN, Super Titanium wordt door de verwerking van massief titanium geproduceerd en met hun eigen oppervlakteveredelings-technologie, duratect, behandeld. Super Titanium bevat de eigen oorspronkelijke eigenschappen van titanium, is licht in gewicht en huidvriendelijk maar voegt schoonheid, robuust- en hardheid daaraan toe en zo is het edelstaal superieur. Super Titanium kan het perfecte materiaal voor het horloge zijn dat u elke dag om de pols draagt.

Bestand tegen krassen - Super Titanium 5 harder dan edelstaal

Super Titanium is ontwikkeld om van uw horloge, zo lang mogelijk in haar orspronkelijke staat, te kunnen genieten. Door de behandeling van massief Titanium, dat zacht is en moeilijk te bewerken, heeft CITIZEN de oppervlakte veredelings-techniek Duratect, een vijf maal harder oppvervlak dan staal bereikt. Dit beschermt uw horloge tegen krassen en laat het er nog een lang tijd, zo goed als nieuw uitzien.

Lichtgewicht - Super Titanium is 40% lichter dan staal

Super Titanium is ongeveer 40% lichter dan edelstaal. Het volstaat om een Super Titanium horloge ter hand te nemen, om te herkennen, hoe buitengewoon licht het is – zo licht, dat het nauwelijks merkbaar is om de pols. Of nu tijdens het duiken, werk of in de vrije tijd, onze klanten waarderen het lichte gewicht om de pols. Het feit dat een horloge om de pols wordt gedragen, heeft Citizen geïinspireerd om horloges te ontwikkelen, die zo comfortabel mogelijk te dragen zijn.

Huidvriendelijk - Super Titanium is huidvriendelijk

Massief titanium is van nature anti-allergisch en huidvriendlijk. Standaard coatings waarbij andere metalen worden verwerkt, doen afbreuk aan de natuurlijke antiallergische eigenschappen van het titanium. CITIZEN ontwikkelde haar eigen technologie om dit probleem succesvol op te lossen en door de toepassing van onze oppervlakteveredelings-technologie Duratect te beschermen tegen nikkel- en metaal allergieën. Zo kunnen mensen met een gevoelige huid, die normaal gesproken elke vorm van metaal moeten vermijden, een Super Titanium horloge gewoon zonder problemen dragen.

Roestbestendig - Super Titanium is bestand tegen roest*

Super Titanium is resistent tegen zout- en zoetwater. Daardoor kunnen de horloges in iedere dagelijkse situatie worden gedragen. Zelfs mensen die beroepshalve of privé veel met water in aanraking komen, worden door deze horloges goed bediend. Super Titanium horloges zijn robuust en stevig en verliezen ook bij intensief gebruik niets van hun oorspronkelijke glans.

* Roest kan bij modellen ontstaan, waarvan de metalen banden met push-pins zijn verbonden, die niet van Super TitaniumTM zijn. Wij raden u dan aan de band regelmatig schoon te maken.

 
Meer informatie
Materiaal Kast
Titanium
Band Breedte
20mm
Soort Glas
Mineral Crystal
Waterdichtheid
200 meter
Draairing
Ja
Datum
Ja
Uurwerk
Automatic
Schroefkroon
Ja
Type Band
Titanium
Doelgroep
Volwassenen
Kleur wijzerplaat
Groen
Kasthoogte
12mm
Kastdiameter
42mm
Merk
Citizen
Garantie

De garantie op een product wordt deels bepaald door de wetgever en deels door de leverancier. Wij proberen zo goed mogelijk weer te geven wat de garantie periode op een bepaald product is. Heeft u vragen over de garantie periode of voorwaarden neem dan contact met ons op via 'stel een vraag' op deze pagina of per telefoon of e-mail.

2 jaar