• Gratis verzending vanaf €60
 • 30 dagen geld retour
 • 1000m2 winkel
 • Zeer goed bereikbaar

Doc's Proplugs Oordoppen

Artikelnummer
840.255.250
Vanaf € 31,50
Voeg toe aan verlanglijst
 •  Laagste prijs garantie
 •  Gratis verzenden vanaf 60 euro
 •  30 dagen bedenktijd
 •  1000m2 winkel in 's-Hertogenbosch
Omschrijving

 Doc’s Proplugs Oordoppen werken preventief en voorkomen allerlei oorproblemen voor duikers. 

Bevatten een luchtdrukventiel dat in beperkte mate geluid, lucht en water doorlaat. Vented Proplugs zijn transparant of rood. Doc’s Proplugs Vented zijn geschikt ter voorkoming van:

 • zwemmers- en duikersoor (Otitis Externa)
 • surfersoor (Oxostosis Externa), botvorming
 • gescheurd trommelvlies door beschemende werking als oor-helm
 • (gemakkelijk) klaren tijdens duiken en vliegtuigvluchten
 • concentratieverbetering bij studie of uitvoering en goed kunnen verstaan in gesprek en aan de telefoon
 • hoog frequent geluid, dat Tinnitus kan veroorzaken wordt sterk gedempt met -22dB vanaf 4000 Hz

Maatbepaling

Bij ons in de winkel staat een complete display met spiegel en pasdoos. Omdat u niet altijd tijd of zin hebt naar onze winkel te komen beschrijven we hieronder hoe ook u zelf zo goed mogelijk de juiste maat kunt bepalen. 

Er zijn 8 verschillende maten ProPlugs. Voor de allerlkleinste oren hebben we maat XXS en voor de allergrootste oren de XXL. Als u de oordoppen online koopt moet u zelf een schatting maken van de maat die u nodig heeft. Veruit de meeste oordoppen die wij verkopen hebben de maat M (normaal oor formaat, iets aan de kleine kant) of L (normaal oor formaat, iets aan de grote kant). Heeft u wat grotere of kleinere oren, pas dan de maat daarop aan.

Hoe doet u de oordoppen in?

1) U neemt de oordop met de vin/fin omhoog tussen uw duim en wijsvinger. De vingertop van de wijsvinger ligt tegen je holte van de kelk/bowl.

2) Plaats beide Proplugs in ieder oor. Op elke Proplugs staat aangegeven met L of R voor welk oor deze geschikt is. Druk de Proplugs goed aan tegen de huid, inclusief het vinnetje onder het kraakbeen

3) Nu volgt de Humm-test. Met gesloten mond aanhoudend hummen vanuit de keel, ga na of informeer of het gehoor substantieel verschil laat merken tussen links en rechts. Het oor met de Proplugs laat het eigen humm-geluid harder weerklinken. Dit komt omdat het gehumm als het ware weer terugkaatst tegen het trommelvlies. Wanneer er helemaal geen verschil waarneembaar is heeft u een andere maat oordop nodig. U kunt dan alsnog langskomen met de oordoppen en wij helpen u dan graag.

Doc’s Proplugs moeten ‘snug’ zitten rondom en als een zegel tegen de huid van de binnenoorschelp liggen, hoewel ze niet in uw gehoorgang gaan horen de Proplugs niet buiten de gehoorgang te steken! 

Hoe een proplugs hoort te zitten toont het eerste plaaste hieronder, het rechterplaatje toont een proplug die niet op de huid zit en waarvan de vin/fin onjuist zit. Het zelf inbrengen zal enige oefening vergen maar na een paar keer in en uit doen went het al snel.

 

Let op: Vanwege de hygiene is het niet mogelijk dit artikel te retourneren. U mag het wel mee terug nemen naar onze winkel waar wij de pluggen zullen reinigen. Het is dan mogelijk de pluggen te ruilen voor een andere maat.

 

Meer informatie
Garantie

De garantie op een product wordt deels bepaald door de wetgever en deels door de leverancier. Wij proberen zo goed mogelijk weer te geven wat de garantie periode op een bepaald product is. Heeft u vragen over de garantie periode of voorwaarden neem dan contact met ons op per telefoon of e-mail.

2 jaar
Merk
Scubapro
Barcode
4048336061919