• Gratis verzending vanaf €60
 • 30 dagen geld retour
 • 1000m2 winkel
 • Zeer goed bereikbaar
Wings

Wings

Wings zijn jouw hulpmiddel voor wanneer je wil drijven op het water! In veel aspecten lijken de wings een beetje op een luchtzak. Ze helpen je met drijven, balans in het water en verhogen je algemene comfort. Wings zijn een must voor iedereen die ook de bovenste laag van de onderwaterwereld wil verkennen, aangezien ze ervoor zorgen dat jij hier niets mist. Bij Duikwereld vind je wings in verschillende formaten en soorten. Neem een kijkje in ons assortiment en plaats je bestelling!

Tonen als Foto-tabel Lijst

25 producten

Van hoog naar laag sorteren
 1. 95019.JPG
  Apeks Exotec - BCD - Wing - Grey
  Vanaf € 649,00 Normale prijs € 949,00
 2. 94998.JPG
  Apeks Exotec - BCD - Wing - Orange
  Vanaf € 749,00 Normale prijs € 949,00
 3. 102203.JPG
  Apeks Exotec - BCD - Wing - Orange S/M
  Speciale prijs € 649,00 Normale prijs € 949,00
 4. 103102.PNG
 5. 103100.PNG
 6. 103077.PNG
 7. 103076.PNG
 8. 103037.PNG
 9. 103034.PNG

Wat doet een wing?

Een wing voor duiken zorgt ervoor dat jij extra comfort ervaart wanneer je op het water drijft. Dit doet het door te werken met lucht die jij zelf kunt besturen. Zo verhoog of verlaag je bijvoorbeeld je eigen drijfvermogen: door lucht in je wings te pompen, stijg je naar de oppervlakte. Laat je er lucht uitlopen, dan zak je juist dieper. Dit verhoogt je comfort tijdens het duiken, omdat je nu zelf geen lichamelijke acties hoeft uit te voeren om deze gevolgen te ervaren.

Naast je drijfvermogen helpen de wings ook met je balans. Lucht kan natuurlijk niet onder water, dus wanneer je met een rugzak vol lucht in het water ligt, is dit voor jou ook onmogelijk. Doordat de lucht evenredig verdeeld is, blijf jij in balans, omdat de wing zelf niet onder water zal kunnen.

Welke wings voor mij?

Voor duiken je wing kiezen is lastig, maar het is belangrijk dat jij hier goed over nadenkt. We kunnen alleen geen volledig gericht antwoord geven, omdat de juiste wings voor iedereen verschillen. Ze zijn namelijk enorm afhankelijk van je lichaamsbouw en verdere eigenschappen. Zo moet je goed nadenken over de maat van de wing, die in veel gevallen redelijk hetzelfde is als de maat van je trui. Daarnaast moet je ook goed nadenken over het gewicht. Wings zijn gemaakt om comfort te bevorderen, maar dat zal niet lukken wanneer ze te zwaar voor je zijn.

100% zeker zijn van jouw keuze? Kom eens langs in onze winkel! Onze specialisten voorzien je graag van advies.

Ontdek de hele onderwaterwereld!

Wanneer we het over duiken hebben, denken de meesten gelijk aan diepe wateren waarin bijzondere vissoorten zwemmen. Natuurlijk is dit een prachtig onderdeel van het duiken, maar wings maken het ook juist mogelijk om het bovenste oppervlak op een unieke manier te bekijken. Drijvend, met de hulp van een snorkel, zie jij de bovenste laag van het water. Ook hier zwemmen prachtige vissen! Het grote voordeel aan deze manier van duiken is dat je geen verder ademhalingsapparatuur nodig hebt, omdat je eenvoudig weer terug boven water bent.

Wings duiken kopen bij Duikwereld

Wil jij wings voor duiken kopen, dan ben je bij de categorie tec duiken van Duikwereld aan het juiste adres! Onze specialisten helpen je graag met gericht advies, zodat jij zeker weet dat je duikt met de juiste wings. In ons brede assortiment vind je veel verschillende hulpmiddelen, waardoor jij je volledige duikervaring verrijkt. Ervaar het zelf door eens verder te kijken door onze website, of door langs te komen in onze winkel in ‘s Hertogenbosch!