Brildragend en toch alles zien tijdens het duiken of snorkelen

Draag je een bril, lenzen of kun je zonder bril je instrumenten niet meer goed aflezen? Een duikbril op sterkte biedt de oplossing. Een duikbril op sterkte is geschikt voor duiken, snorkelen en/of zwemmen. Er zijn verschillende oplossingen; van kant en klare brillen met leesgedeelte, brillen met verwisselbare glazen of maatwerk met geslepen glazen. En ook voor de duiker of snorkelaar met een volgelaatsmasker zijn er oplossingen op maat.

 

Duikbril met leesgedeelte

Niets is zo vervelend dan het niet kunnen lezen van je instrumenten of camerascherm of als je die kleine visjes op het rif niet meer scherp kan bekijken. Om dit probleem op te lossen kun je kiezen voor leesgedeelte in je duikbril.

Er zijn inplaklenzen die op het eerste zicht een gemakkelijke oplossing lijken maar helaas blijven de lensjes vaak niet goed zitten. Veel beter passen wij je eigen duikbril aan met een op maat gemaakt leesgedeelte. Je komt langs met het recept dat je van de opticien gehad hebt en wij helpen je de juiste duikbril op sterkte te vinden.

Heb je een leesafwijking van ongeveer +1.75 dan hebben wij een speciale duikbril waar de glazen op stekte in verwerkt zijn. Dit is de IST Sports Gauge die voor veel duikers de ideale en voordelige oplossiong is.

Duikbril op sterkte

Wanneer je een duikbril nodig hebt die volledig op sterkte is zijn er voldoende oplossingen, zelfs bifocaal en/of cilinder afwijkingen zijn mogelijk. Iedere duikbril met 2 aparte glazen kan voorzien worden van glas op sterkte. Hiervoor hebben we wel een recept van de opticien nodig. Je kiest een nieuwe bril in onze duikwinkel of misschien wil je liever je huidige blijven gebruiken. Wij bepalen dan aan de hand van je recept van de opticien welke glazen nodig zijn, de glazen worden speciaal voor jou gemaakt en in de duikbril gemonteerd.   

Klaar terwijl je wacht

Wij hebben bepaalde glazen op sterkte op voorraad en kunnen die direct in de bijpassende duikbril monteren. Dit kunnen wij alleen doen bij enkelvoudige recepten van -1 tot -8 en +1 tot +4. Deze glazen hebben wij vooraf laten maken zodat wij ze snel en gemakkelijk kunnen monteren.

 

Snorkelmasker met glazen op sterkte

Wanneer je graag snorkelt en daarbij gebruik maakt van een volgelaatsmasker om te snorkelen wil je ook graag onderwaterleven goed en helder zien. Dat kan door glazen op sterkte te laten plaatsen in de snorkelmasker. Dit doen wij door gebruik te maken van een zogenaamde optical lens support waarin de glazen geplaatst worden. Deze wordt daarna heel makkelijk met de hand geplaatst in je snorkelmasker waar hij op de juiste plaats blijft zitten. 

De voordelen die je ervaart wanneer je snorkelt met een volgelaatsmasker zoals nooit een beslagen venster, geen snorkel in de mond en heel goed zicht vallen weg wanneer je dit doet zonder de juiste glazen op sterkte. Gelukkig is er nu deze oplossing. Neem altijd het recept van je opticien mee naar onze winkel om wij de glazen moeten laten maken.