Wat is een goede snorkelbril of snorkelmasker?

Dat is afhankelijk van het gebruik en van jouw als snorkelaar. In dit blog bespreken wij de verschillende snorkelbrillen en snorkelmaskers maar kijken wij ook naar complete snorkelsets. Ieder type heeft zijn eigen voor- en nadelen en wanneer je deze begrijpt kun je een veel betere keuze maken. Welke keuze je ook maakt een snorkelbril moet goed passen en geen water binnenlaten. Verderop in dit blog geven wij pastips voor snorkelaars zodat je goed kunt bepalen of je een goed passende snorkelbril hebt.

Snorkelsets zijn combinaties van snorkelmaskers, snorkels en zwemvliezen. Deze zijn in allerlei varianten te koop en vaak erg geschikt voor mensen die op vakantie snorkelen. Een compelte snorkelset is makkelijk mee te nemen op vakantie en is er ook voor kinderen. Zo kun je met de hele familie snorkelen.

Voordelen ven een snorkelmasker

Met een Snorkelmasker wordt snorkelen veel leuker en makkelijker. Je kunt snorkelen en normaal blijven ademen zoals je ook boven water doet. Je kunt door je neus ademen, heb tje geen mondstuk in je mond, geen water in je snorkel en kunt gewoon praten als je dat wilt. Het snorelmasker beslaat ook niet en is heel makkelijk op en af te zetten.

Doordat je met een volgelaats snorkelmasker zowel een snorkelbril als snorkel hebt is het ook nog eens goedkoper dan je zou denken. 

Nadelen

Elk artikel dat voordelen heeft kan niet zonder nadelen. Bij een snorkelmasker is het nadeel dat je er niet mee onderwaterkunt. Je kunt namelijk je neus niet dichtknijpen wat je vaak doet als je wilt klaren (dat is het openmaken of houden van je oren zoals dat ook wel merk in een vliegtuig bij het opstijgen). Ben je een snorkelaar die graag onderwater duikt om vissen, koraal of iets anders dichterbij te bekijken? Kies dan voor een reguliere snorkelbril.

Snorkelbrillen

Een goede snorkelbril heeft een mooi passend siliconen gelaatstuk dat geen water doorlaat en prettig op het gezicht aansluit. Daarnaast is de bril voorzien van veiligheidsglas zodat wanneer er iets gebeurd het glas geen gevaar oplevert voor je ogen.  

Zwemvliezen

Let bij snorkelvinnen goed op de schoenmaat, zijn deze verstelbaar en kunnen ze met blote voeten gedragen worden? Of zijn het vinnen die je draagt met een neopreen schoentje. De vinnen met blote voeten zijn een stuk eenvoudiger te gebruiken en goedkoper. Een voorbeeld van een hele goed en betaalbare snorkelvin is de Ocean Reef Duo.

Snorkels

Bij de aanschaf van een snorkel let je op de bevestiging aan de bril, de manier van leegblazen en de vorm. Een goede snorkel heeft een snelsluiting waarmee je hem makkelijk en snel aan je snorkelbril kunt koppelen. De IST SN60 snorkel is een goed voorbeeld. Sommige snorkels hoef je nooit leeg te blazen omdat er geen water in kan komen, dat is nog eens luxe! De Mares Rebel Dry is zo'n snorkel.

Pasvorm - Hoe weet je of de snorkelbril past?

Een goede snorkelbril met sliconen gelaatstuk zal de meeste mensen goed passen. Als je thuis wilt passen volg dan deze stappen:

  • Zorg dat het siliconen maskerbandje niet in de weg zit door het bandje even over de bril te trekken
  • Zet de bril tegen het gezicht, zorg dat de mond vrij is en het siliconen op de bovenlip past
  • Je kunt nu zien of de bril goed aansluit, kijk daarbij ook naar de ooghoeken. De bril mag niet over de ogen sluiten, dat zit niet prettig en beperkt het zicht. De bril zal wel net naast de ooghoeken sluiten
  • Adem nu rustig in door de neus, de bril zal dan tegen het gezicht gezogen worden
  • Als je stopt met inademen zal de bril ook weer loskomen
  • Als dit goed gaat past de bril

    Tip: Kinderen hebben vaak moeite met inademen door de neus en blazen dan vaak juist door de neus. Als dit het geval is vraag of ze het nog eens proberen en anders laat die test achterwege